Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


(190)CM Punk

2013.09.16

cm_punk.jpg

 Születési név: Phillip Jack Brooks

Születési idő: 1978. október 26.

Születési hely: Chicago, Illinois

Magasság: 185 cm

Testsúly: 101 kg

Főbb eredményei: WWE Champion, World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion

Befejező mozdulata: GTS – Go To Sleep


CM Punk egy fontos tagja a WWE-nek, már volt WWE Bajnok és a közönség kedvence is, a karakterjét imádták, utálták, de el kell mindenkinek ismernie, hogy a nagyszájú szupersztár egy kiemelkedő tehetség.


Korai Karrierje


Punk első mérkőzéseit egy saját szervezetnél vívta, aminek a Lunatic Wrestling Federation nevet adta. Ezzel elterjedt a sportág az ismerősei körében, az alapító pedig kiemelkedően szerepelt. Részt vettek itt a barátai és még a testére, Mike Brooks is. Az egyik legfontosabb karakterként tartották számon, legelőször a CM Punk nevet használta, de ezt megváltoztatta CM Venom-ra. Kis idő után Punk szövetséget akart váltani, barátaival ellentétben ő nemcsak a puszta szórakozás miatt űzte a sportot. Majd kiderült testvéréről, hogy sikkasztott több ezer dollárt, ekkor már biztos volt, hogy egy új életet akarna kezdeni, ezért beiratkozott a Steel Dominion pankráció iskolába, Chicago-ba. Itt sokat szerepelt, úgy hogy Ace Steel volt a mestere, sikeresen fejezte be a mérkőzéseit, ezért ideje volt megtenni a következő lépést a profi karrier felé, elkerült az Independent Wrestling Association-höz, ahol nagyon komoly viszályokat ápolt Colt Cabana-val and Chris Hero-val. Punk megnyerte az IWA Félnehézsúlyú övet és az IWA Nehézsúlyú Bajnoki címet is. Legyőzött olyan későbbi szupersztárokat, mint AJ Styles és a Hall Of Famer, Eddie Guerrero. 

CM Punk ismét a váltás mellett döntött, a Ring of Honor (ROH) lett a kenyéradója, itt a közönség első számú kedvence lett, de Heel karakterként változó karaktere miatt szembekerült Raven-nel, akivel sokszor megküzdött. 


A OVW pályafutása


A sok szervezetváltás után a szupersztár elkerült az Ohio Valley Wrestling-hez, ami a WWE egyik fejlesztő bázisa, itt 2005. szeptemberében mutatkozott be, egy sötét meccsen, amin legyőzte Nigel McGuinness-t és Paul Burchill-t, hogy a csapattársa Deuce Shade volt. Majd az OVW televíziós közvetítésén, mikor először szerepelt vereséget szenvedett Danny Inferno ellen, mert egy hatalmas ütéstől betört az orra. 

2005. november 9-én sérüléséből visszatért és legyőzte Ken Doane-t, az első győzelme nem volt nagy szám, de utána a fiatal tehetség még rendesen lenyűgözte a rajongókat. Volt egy kis jelenése a WrestleMania XXII-n, amikor John Cena kiszállt autójából, mint egy gengszter. Akkor Punk ott ült a járműben, ekkor találkozott először a WWE-vel, ekkor már tudta, hogy ő is idáig akarna eljutni. 

2006. februárjában, miután Matt Cappotelli lemondott az OVW Nehézsúlyú Bajnoki címéről egy kis versenyt tartottak, hogy ki is legyen az új bajnok. Brent Albright vs CM Punk volt a döntő mérkőzése, aminek a végén Punk győzött és megszerezte az övet. Ekkor a vereséget szenvedő ellenfele és közte hatalmas viszály keletkezett, de Punk-ot ismerve nem törődött vele, jobban koncentrált a Bajnoki öv megvédésére. A cím birtokosa olyan későbbi szupersztárok ellen védte meg a díját, mint Shad Gaspard, Ken Kennedy és The Miz. 

2006. július 28-án Seth Skyfire segítségével megverte Shad Gaspard és a Neighborhoodie és megszerezték a OVW Tag Team Bajnoki címet. 

A WWE a televíziós adásában bejelentette, hogy Punk megszünteti az OVW-s karrierjét és csatlakozni fog a szervezet-hez, ekkor nem is akárhova, az ECW-hz került.


WWE Karrierje


2006. június 24-én debütált a szervezetnél, hogy legyőzte Stevie Richards-ot. CM Punk ezután interjújában kielentett, hogy ő egy "Straight Edge tag" tehát nem fogyaszt alkoholt, nem dohányzik és nem használ semmilyen kábítószert. a tévében 2006. augusztus 1-jén debütált, amikor Hammerstein Ballroom-ot győzte le és megmutatta a highflyer tehetségét, valamint korábban elsajátított Muay Thai tudását. 

Nem sokkal, hogy Punk idekerült szemben állt Mike Knox-al és a barátnőjével, Kelly Kelly-vel. A Survivor Series-en CM összeállt a DX-el és a Hardy Boyz-al, így küzdtek meg a Rated RKO, Knox, Johhny Niro (John Morrison), és Gregory Helms csapatával. 


2008. június 23-án a WrestleMania XXIV.-en megnyerte a Money In The Bank-et, ezen a lértás meccsen legyőzte: Chris Jericho-t , MVP-t, Shelton Benjamin-t , John Morrison-t, Mr. Kennedy-t és Carlito-t. A következő éjszaka, amikor a RAW-n Batista legyőzte az akkori Nehézsúlyú Bajnokot, Edge-et, akkor berohant Punk kezében a táskával és egy azonnali meccsre hívta ki a sérült címvédőt. Punk csak a GTS-t vitte be, ami után eszméletét vesztette az ellenfele és elvette tőle a Bajnoki övet. 

Sikeresen védte, de a Uniforgiven-en elveszítette, mert egy Championship Scramble meccsre készült, amikor a kulisszák mögött megtámadta a Legacy (Ted DiBiase és Cody Rhodes), a földön fekvő Bajnok kapott Randy Orton-tól egy Punt Kick-et.

2008. otóber 27-én Kofi és Punk legyűzték a Legacy csapatát és megnyerték a WWE Tag Team Bajnoki címet. Ennek elvesztése után Punk karaktere megváltozott, egy vészjósló Heel szupersztár keletkezett a közönség kedvencéből. A SmackDown-on megalkotta Luke Gallows és Serena együttműködésével a Straight Edge Társadalmat, aminek a lényege, hogy Punk a saját feje után megy, megnövesztette a haját, a szakállát és a mellszőrzetét, ami egy utalás volt Jézusra. Itt a következő nagy ellensége Rey Mysterio lett, akivel folyamatos fogadást kötöttek, de ennek a betartása csak az Over The Limit 2010-en következett be. A fogadás tétje szerint, ha Rey Mysterio veszít, akkor csatlakoznia kell Punk társadalmához, de ha Punk veszít, akkor meg kell válnia a számára legjelentősebb dologtól, a hajától. A PPV estéjén CM Punk veszített, de menekülése nem ért semmit, mert Kane megjelent és segített kibilincselni a kötelekhez, ekkor Rey levárta a haját kopaszra. Szégyenében a szupersztár csak egy maszk mögött volt hajlandó megjelenni, de ez nem védte meg teljesen, hisz többen is letépték a fejéről. 


Október 11-én a Draft miatt Punk visszakerült a RAW-ra, ahol felhúzta a karjára a Nexus szalagját. Egy új csapat, új arcok, ő pedig egy tipikus vezető alkat. A friss vezér ellensége Randy Orton lett, akivel a WrestleMania XXVII.-en nézett szembe. Punk ismét fogadással lépett ringbe, ami az volt, hogy: Ortonnak meg kell küzdenie a Nexus minden tagjával és ha valaki ellen veszít, az majd ott áll a WrestleMania estéjén Punk mellett a ringben. Mindenki ellen győzött a Vipera és a sikere után minden tagnak egy Punt Kick-et osztott ki, pont úgy mint a vezérnek pár éve. A WrestleMania-n Orton legyőzte az utolsó tagot is. 


Majd a sztori John Cena és Punk között a Money In The Bank előtt kezdődött, amikor Punk kijelentette, hogy szerződése lejártával elhagyja a céget, mert nincsen megelégedve a fizetésével és a rászabott karakterrel. Azt mondta, hogy: "Nem gyűlölöm John Cenát, kedvelem őt, mint a legtöbb ember a kulisszák mögött. De gyűlölöm a gondolatot, hogy ő a legjobb, mert nem az! A legjobb pankrátora én vagyok a WWE-nek, sőt az egész világnak, én mindenben jobb vagyok mint John Cena. Azaz mégsem: John egyetlen dologban jobb. Vince McMahon seggének a csókolgatásában. Ugyanolyan jól teszi ezt, mint régen Hulk Hogan tette. Ők és The Rock is állandóan csak keresik Vince McMahont, hogy benyaljanak neki valamivel.

De térjünk a lényegre. Engem alig támogattak. Nem kerültem előtérbe a plakátokon, a videókon, nem promóztak bögréken, vagy hasonlókon. Az, hogy a WrestleMania XXVIII. fő attrakciója is Rock lesz, nem tesz engem beteggé. És azok, akik most éljeneznek a szavaim hallatán, ugyanolyan okai annak, hogy én elmegyek, mint amit előtte mondtam. Miattatok is távozom, akik a reptereken aláírattatok velem valamit, aztán eladtátok az E-Bay-en. Július 17-én elhódítom a WWE címet, és viszem magammal talán Japánba, talán máshová.

Vince McMahon milliomos, aki milliárdos akarna lenni, de sosem lehet, mert olyan emberekkel veszi körbe magát mint John Laurinaitis (korábbi pankrátor, aki most a WWE egyik alelnöke).

Állítom, a WWE csak akkor lesz jobb, ha Vince meghal, de persze ezután idekerülne a lánya, Stephanie McMahon és a férje, Triple H." Ennél a mondatnál elnémítottak a mikrofonját, nem engedték neki, hogy tovább szidalmazza a John Cenát, The Rock-ot, McMahon családot és a WWE-t.Ezek után nem más sors várt a propaganda vezérre, mint a felfüggesztés, egy ember akadt a WWE-ben, aki szembeszállt Vince-el, ő pedig John Cena volt. Hosszas vitájuk eredménye az lett, hogy Punk szembenézhetett John Cenával a WWE Bajnoki övért a Money In The Bank-en, de McMahon kikötése az volt, hogy ha Cena elveszíti a mérkőzést akkor ki lesz rúgva a szervezettől.

Ez így is történt, John veszített, a következő RAW adásban Triple H tűnt fel, aki közölte az apósával, hogy benyújtott egy bizalmatlansági indítványt és a cég élén mostantól nem ő fog uralkodni, felváltja Triple H. HHH első döntése az volt, hogy Cena marad és a WWE övért egy versenyt fognak rendezni. Az övet a mexikói Rey Mysterio nyerte meg, aki még ezen az estén elveszítette Cena ellen. Végül megjelent CM Punk az ő címével. Augusztus 1-én A RAW-n HHH kihirdette, hogy a Summerslam-en véglegesen eldől, ki is az igazi WWE Bajnok. Ezt CM Punk nyerte meg, de megjelent Kevin Nash, aki megtámadta a Vitathatatlan WWE Bajnokot, majd Alberto Del Rio a Money In The Bank táskáját beváltva megszerezte a címet. Később még megpróbált ismét Bajnok lenni Punk, de nem sikerült neki. 

1 hónap múlva a Survivor Series-en CM Punk ismét ringbe szállhatott a mexikói ellen, ahol győzelmet sikerült aratnia és a rajongóival együtt ünnepelte a cím megszerzését. Punk hosszasan birtokolta, olyan szupersztárok ellen védte meg, mint Mark Henry, Chris Jericho, Kane és Daniel Bryan. Jericho a visszatérésénél egyből viszályba keveredett a Bajnokkal. Chris elmondta, hogy Punk Straight Edge, de a családja teljesen szét van rombolva. Az apját alkoholistának nevezte, a nővérét pedig drogfüggőnek, majd Punk-ot egyszerűen lefattyúzta. Ezekkel a szavakkal hatalmas haragot tudott gyújtani a Bajnokban, aki a mérkőzésükön óriási verésben részesítette Jericho-t. CM Punk-ot a visszatérő többször is lelocsolta sörrel és whiskyvel, majd bevitte a Codebreaker-t. Az Extreme Rules-on csaptak össze utoljára egy Chicago Street Fight mérkőzésen, amin jelen volt Punk családja, Chris pedig egy brutális verést kapott.

A RAW világturnéján Brazília is egy megállóhely volt, ahol ismét harcoltak, de csak a látvány kedvéért, ekkor Jericho fogott egy Brazil zászlót, a földre dobta és megtaposta, ez a WWE Igazgatótanácsának egy cseppet sem tetszett, ezért felfüggesztették a heel karaktert. Punk pedig megkapta az új kihívóját, aki Daniel Bryan volt, AJ pedig, aki Bryan exbarátnője még komolyabb karakter lett. Punk oldalára állt és többször is segített a maga módján a Bajnoknak. Megcsókolta Kane-t és elterelte Daniel figyelmét, így CM Punk-nak alkalma volt győzelmet szerezni. Majd kihirdették, hogy a 2012-es Money In The Bank-en a WWE Bajnoki övért ringbe szállhat Punk és Bryan, a Speciális Vendégbíró AJ lesz. Daniel egyből bókokkal és különböző ajándékokkal kedveskedett a lánynak, akit ez nem érdekelt. A 998. RAW adáson AJ megkérte CM Punk kezét, de ezt Punk nem fogadta el, majd Daniel Bryan megkérte AJ kezét, aki az elutasítástól teljesen összetört és megpofozta mindkettejüket. A Money In The Bank-en ez nem lesz semelyikőjüknek jó pont, hiszen felbőszítették a bírót, aki akármit megtehet abban a szorítóban. Végül CM Punk a mérkőzésen sikeresen megvédte a Bajnoki címét és továbbra is címvédőként jelent meg az adásokban. A Money In The Bank létrás mérkőzést a RAW szupersztárjai közül John Cena nyerte meg, aki nem akarta beváltani a táskát Punk mérkőzése után, inkább tisztességes módon akar WWE Bajnok lenni. Erre a csatára az 1000. RAW-n került sor, ahol a főeseményen szerepelhettek a szupersztárok. Nem volt kis összecsapás, különösen azért, mert nem sokkal a harcot megelőzően megjelent The Rock, és elmondta, hogy a Royal Rumble-ön kifogja hívni az akkori WWE Bajnokot, valamit azt tanácsolta Punk-nak, hogy kösse fel azt a bizonyos nadrágot. 

A Cena vs Punk csata jól alakult, hosszú idő után azonban John lett az első olyan Money In The Bank győztes, akinek nem sikerül beváltania a szerződését. Megjelent Big Show, aki nekiesett a kihívónak. Punk nem segített, inkább hagyta, hogy az óriás végezzen Cenával. A közönségen egyértelműen látszott, hogy egy cseppet sem szimpatizálnak már a Bajnokkal. John nem tudott mit tenni, egyedül maradt, ráadásul a győzelme mit sem ért (diszkvalifikációval nem lehet övet nyerni.) Cena segítségére nem más, mint az Emberek Bajnoka, azaz The Rock érkezett, aki pár pofon és egy Spiebuster után földre küldte az óriást és készült a híres befejező mozdulatára, a People's Elbow-ra, de érkezett a Bajnok. Punk ekkor heel turn-t vett és Jerry "The King" Lawler szavaival élve: "Hátat fordított a WWE Univerzumnak". Punk ez után megjelent a RAW-n és kijelentette, hogy senki sem mutat iránta tiszteletet, pedig ő a WWE Bajnok, The Rock volt mindenki kedvence, de Punk szétrúgta a seggét. Azt akarja, hogy mindenki meghajoljon előtte és tiszteletét tegye, ám ebbe a sztoriba bekapcsolódott a RAW General Menedzsere is, AJ, akit Vince McMahon nevezett ki az 1000. adáson. AJ nem találta ésszerűnek azt amit most Punk produkál a Bajnok pedig gondolkozás nélkül leüvöltötte a fejét. A következő éjszakán pedig AJ kihirdetett emiatt egy mérkőzést John Cena és Big Show között a tét pedig a WWE Bajnok kihívója cím. Aki megszerzi a győzelmet a következő PPV-n harcolhatott volna Punk ellen, de a Straight Edge szupersztár beleavatkozott a csatába és diszkvalifikációval ért véget. AJ pedig erre csak egy dolgot tudott mondani, hogy a Summerslam-en Punk megküzd majd Big Show-val és John Cenával egy Triple Threat mérkőzésen az övért. Punk nehezen, di megvédte a WWE Bajnoki övet és a következő RAW-n a főmérkőzés után meg is jelent. John Cena legyőzte ott Daniel-t és Punk besétált, majd a magasba emelte a címet, John azonban arrébb lökte, hiszen érkezett a Triple Threat mérkőzés harmadik embere, Big Show is, aki akart adni egy Chokeslam-et Cenának, de nem sikerült, John felemelte az óriást is az AA pozícióba, ám Punk meglökte őket. 

Punk nem érezte továbbra sem a tiszteletet, főleg amiatt amit Lawler mondott neki, végül a kommentátort kihívta a ringbe és követelte tőle, hogy bocsánatot kérjen és ismerje el, hogy Punk a legjobb. Jerry elnézést kért, de nem látta be, hogy a Bajnok a legjobb, amiért Punk fejbe rúgta. Egy héttel később Jerry akart bocsánatkérést hallani a Bajnok-tól, de nem volt rá lehetősége, hiszen egy Steel Cage mérkőzésen küzdöttek egymás ellen, amit a WWE rajongói szavaztak meg. Végül Punk nyert és addig ütötte a földön Lawler-t, amíg ki nem mondatta vele, hogy ő a legjobb. Ám megérkezett John Cena, aki felemeltette a ketrecet és elkergette Punk-ot. 

CM Punk továbbra is folyamatosan Bajnok maradt és megszerezte menedzserének Brock Lesnar jobb kezét, Paul Heyman-t, aki mindenhová elkísérte a szupersztárt. De még Heyman sem tudta megvédeni a vadonatúj kihívótól, aki nem más volt mint Ryback. A WWE-ben veretlen szupersztár megnézte magának a Bajnokot és folyamatosan csatáztak egymással. Egy szerződés értelmében a Hell In a Cell-en kellett küzdeniük, ahol a bíró, Brad Maddox segítségével Punk maradt a Bajnok. Ryback első veresége volt, mert a játékvezető ágyékon vágta és segített Punk-nak a kopogtatásban. A kihívó a veresége után a ketrenc tetején elintézte Punk-ot, a ringben pedig Maddox-ot. A következőkben a RAW-n Brad elmondta, hogy nem Punk kérte meg, ezt csupán magáért csinálta, mert mindig WWE Szupersztár akart lenni, de a fejlesztési területen elutasították. Vince McMahon erre azt hirdette ki, hogyha Maddox tényleg ezt szeretné, akkor kap egy mérkőzést az ellenfele Ryback lesz, ha győz, akkor kap egy szerződést.

Ryback rommá verte a bírót, és Punk-nak üzente ezt, a következő PPV-n a Survivor Series-en ezt akarta tenni a Bajnokkal is. Ám módosult a mérkőzés, hiszen egy Triple Threat csata alakult ki belőle, amiben a harmadik tag John Cena volt. A PPV-n Punk továbbra is Bajnok maradt és már jóval több mint egy éve védte a címét. Ekkor is csak segítséggel tudta megszerezni a győzelmet, mert megjelent egy ismeretlen csapat, akik az NXT növendékei voltak. A Shield nevű csapat megtámadta Punk ellenfeleit és a Bajnok győzni tudott. 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Epiko

(Epikó, 2013.09.17 11:15)

CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk
CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk
CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk
CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk
CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk
CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk
CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk
CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk
CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk
CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk
CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk
CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk CM Punk!!!!!!!!!!!