Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Andre The Giant

2013.07.31

 Név: Andre The Giant

Magasság: 224 cm
Súlya: 240 kg
Származási hely: Grenoble, Franciaországimages.jpgSpeciális mozdulata: Sitdown Splash; Double Underhook Suplex
Főbb eredményei: WWE Champion, World Tag Team Champion, Battle Royal százainak nyertese, 15 éven keresztüli veretlenség
 

Andre Rene Roussimoff 1946. május 19-én született Franciaországban. Négy testvére volt. Bár jól tanult, csak a nyolc általánost járta ki. Értelmetlennek találta a tanulást, inkább farmokon dolgozott.
Lord Alfred Hayes promóter figyelt fel rá. Párizsban kezdett pankrációzni. Nap közben rakodómunkás volt, este a ringben szerepelt. Hatalmas méreteinek köszönhetően „Géant Ferré” néven egész Európában közkedvelt pankrátor volt. 1969-ben Japánban küzdött „Monster Roussimoff” néven.

1973-ban debütált a WWF-ben Andre The Giant néven, pozitív karakterként. A ’80-as évek elejéig olyan klasszisokkal csatározott, mint The Iron Sheik, vagy Harley Race. Emlékezetes viszályt folytatott a másik óriás, Big John Studd ellen is.
WrestleMania 2 alkalmával megnyert egy 20 fős battle royal-t.
1987-ben gonosszá válik, és WrestleMania III főmérkőzéseként megküzd Hulk Hogan-nel a világbajnoki címért. Bobby Heenan lesz a menedzsere, aki csak szítja a tüzet a két fél között. 93000 ember előtt Hogan legyőzi az óriást, és megszakítja 15 (!) éve tartó veretlenségi rekordját.
1988. februárjában aztán leveri Hogan-t Ted DiBiase segítségével, aki lefizette a bírót. Cserébe Andre odaajándékozta az övet a „Million Dollar Man”-nek. A WWF elnöke Jack Tunney ezt látva elvette a címet.
Hogan után nagy csatákat vívott Macho Man-nel, majd Jack „The Snake” Roberts-el, aki mindig ijesztgette Andre-t a kígyójával, amit a zsákjában hurcolt. ’89 őszén Ultimate Warrior volt a célkeresztben.
Összeáll Haku-val, és december 13-án megszerzik a World Tag Team öveket. WrestleMania VI alkalmával veszítik el a címeket a Demolition csapatával szemben. A mérkőzés végén Heenan leteremti Andre-t, aki lever neki egy maflást. Ezzel a tettel gonoszból közönség kedvenccé válik.
1991-ben Japánban pankrátorkodott, főleg csapat meccseken.
Egész életét meghatározta betegsége, aminek a nagy növekedést is köszönhette. A ’80-as évek végén már olyan rossz állapotban volt, hogy a ringen kívül csak kerekes székkel közlekedett.
Miután befejezte wrestling pályafutását, szerepelt néhány filmben, mint pl. a „Conan A Pusztító”-ban.


 

Van egy lánya, aki 1979-ben született. Andre 1993-ban egy párizsi hotel szobában alvás közben halt meg szívinfarktusban. Utolsó kívánsága az volt, hogy hamvasszák el, és szórják szét kedvenc farmján Észak-Carolina-ban.
Ő lett az első Hall of Fame tag.
 

 

Andre The Giant tiszteletére

 

 

A Videón egy Andre The Giant vs Hulk Hogen meccs van: http://www.youtube.com/watch?v=45-IEcYi2uk

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

If movement: evolution, fungi, clips.

(odtuqudaseebu, 2019.04.25 09:47)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Prescription</a> aow.wdyx.wwemozdulatok.eoldal.hu.hzd.ed http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Márk

(Kerepes, 2013.07.31 18:00)

Én is játszom Smack Dawn vs Raw - ot, de nekem a 2008-as van meg.

Epiko

(Epikó, 2013.07.31 15:51)

És én milyen jó vagyok vele a Smackdown vs Raw 2005 playstation2 játékban André the best!