Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Big Show

2013.08.09

 Név: Big Show
Magasság: 218 cm
Súlya: 200 kg
Származási hely: Aiken, South Carolina, bigshow_zene.jpgSpeciális mozdulata: Chokeslam, Cobra Clutch, Backbreaker
Főbb eredményei: ECW World Champion, WWE Champion, WCW Champion, Unified Tag Team Champion, World Tag Team Champion, WWE Hardcore Champion, United States Champion, Az év csapattagja (2009-ben Chris Jericho-val)

Paul Wight, JR. 1972. február 8-án született Aikenben. 12 évesen már 188 cm és 100 kiló volt. 19 évesen 215 centi magas volt, mellbősége pedig 163(!) centit tett ki. Fiatal korában végig kosarazott. A profi pankrációval akkor került közelebbi kapcsolatba, amikor 1994-ben részt vett egy karitatív eseményen, amit Hulk Hogan szervezett. Az ő segítségével került be a WCW-hez 1995-ben. 

The Giant néven debütált és egyből viszályba is került Hogan-nel. Kettejük nézeteltérésének az lett az eredménye, hogy „Az Óriás” megszerezte a Hulkster világbajnoki övét. A címet Randy Savage ellenében elvesztette, de pár hónappal később az akkori bajnokot (Ric Flair-t) legyőzve újra Nehézsúlyú Bajnok lett. Hogan megalakította az NWO formációt, és megszerezte a bajnoki övet. Pár nappal később The Giant csatlakozott az NWO-hoz. Mivel nem küzdhetett a címért, hátat fordított az NWO-nak, és Stinggel, majd Lex Lugerrel szövetkezve kétszer is Tag Team Bajnok lett. 1997-ben harmadszorra is csapat bajnok lett, partnere Scott Hall volt.

1999-ben tíz éves szerződést kötött a WWE-vel. Vince McMahon testőreként a Corporation szerveződés tagjaként indított. Kezdetben „Big Nasty” Paul Wight-ként szerepelt, majd később már Big Show néven küzdött. Szövetkezett Undertakerrel, és közutálatnak örvendve kétszer is Tag Team Bajnokok lettek. Miután Undertaker lesérült, Big Show célba vette a WWE Bajnoki Övet. 
A Survivor Series főeseményén egy triple threat meccsen Triple H-t leverve lett bajnok. 2000 januárjában a RAW egyik műsorában Triple H visszaszerezte az övet. A későbbiekben The Rock-kal vívott egy meccset az első számú kihívói pozícióért. Show csalással nyert, melynek következménye egy fatal four way elemination meccs volt WrestleMania 2000-en. Sajnos ő esett ki először, így távol került egy újabb bajnoki címtől.
Az Ohio Valley Wrestling-hez lett áthelyezve (ez a WWE „gyakorló tábora”), hogy jobb kondiba kerüljön.

A 2001-es Royal Rumble-on tért vissza. A WrestleMania 17 alkalmával megküzdhetett a Hardcore Címért, de Kane ellenében alulmaradt.
2002 végén a SmackDown pankrátoraként kihívta az aktuális bajnokot, Brock Lesnar-t. A Survivor Series-en másodszorra is WWE Bajnok lett. Egy hónappal később Kurt Angle elhódította tőle az övet. A későbbiekben újra kezdődött az akkori bajnok Brock Lesnar-al való csatározása, melynek eredménye négy sikertelen címszerzési kísérlet lett.
2003-ban a No Mercy-n Eddie Guerrero legyőzésével United States Champion lett. Az övet John Cena vette el tőle a WrestleMania XX-on.
Egy évvel késöbb a WrestleMania 21-en kiállt a korábbi szumó bajnok Akebono-val. A gigászok meccsét Akebono nyerte.
A következő címszerzésre októberig kellett várni, amikor Kane-nel csapatot alkotva legyőzték a Tag Team Bajnokokat Trevor Murdoch-ot és Lance Cade-et.
2006 januárjában egy Elemination Chamber meccsen esélyt kapott a bajnok kihívására, de elbukott. Hosszas csatározás kezdődött közte és Triple H között. WrestleMania 22-n újra Tag Team Bajnok lett Kane-el, legyőzve Carlito-t és Chris Masters-t. Hat vesztes WrestleMania mérkőzés után végre nyertesként hagyta el a ringet. A címet másnap elvesztették a Spirit Squad ellenében.

Big Show átment az ECW-hoz és Rob Van Dam legyőzésével világbajnok lett. Ezzel a győzelemmel Wight az egyetlen olyan pankrátor, aki WWE, WCW és ECW Bajnok is volt. Bobby Lashley volt a trónkövetelő, aki végül is letaszította az óriást egy véres küzdelemben. A csata következményeként Big Show kényszerpihenőre ment. A kihagyás alatt leadott 27 kilót, leszokott a dohányzásról, és profi bokszolónak akart állni, amiből végül is semmi nem lett.
Visszatérésekor megküzdött Floyd Mayweather JR-al a WrestleMania XXIV-en, amit Floyd nyert csalással.big-show.jpgA Night of Champions-ön megküzdhetett az ECW övért, amit Mark Henry nyert meg.
Vickie Guerrero testőreként összetűzésbe keveredik Undertaker-rel, és gonosz karakterré válik.
2009-ben Vickie szeretője lesz, aki az aktuális bajnok Edge felesége. Ennek köszönhetően WrestleMania 25-ön egy triple threat meccsen megküzdhetett a nehézsúlyú bajnoki övért. A másik résztvevő John Cena volt, aki meg is nyerte a címet.
A Bajnokok Éjszakáján Chris Jericho társa lesz, és a Cody Rhodes/Ted DiBiase párost legyőzve megszerzi az egyesített csapat bajnoki öveket. Megalakul a "Jeri-Show" nevű formáció. Négy hónapig tartó uralom után a DX ellen bukják a címeket a TLC elnevezésű ppv eseményen.
Egy nappal később a RAW-ban a Jeri-Showt választják az év csapatának. Nemsokkal ezután Jericho átkerül a SmackDown-ba, a Jeri-Show pedig feloszlik.

2010. elején Big Show csapatot alkot az aktuális US bajnok Mizzel. Egy februári Raw adásban legyőzik a DX-et, és ismét Csapat Bajnok lesz.
Az öveket április végén a RAW Draft műsorában vesztik el a Hart Dynasty ellenében. A címvesztés után pár perccel Big Showt átsorsolják a SmackDown-hoz, és ezzel a Show-Miz csapata is feloszlik. Itt a Feszes Életvitelű Mozgalommal gyűlik meg a baja.Wight kétszer nősült. Van egy lánya, Cierra.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Epiko

(Epikó, 2013.08.09 13:12)

Prímó 16 óra után egy Smckdawn vs raw 2006-ot játszunk én Big Show leszek! :-)