Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CM Punk

2013.07.31

Név: CM Punk

Magasság: 185 cm

Súlya: 100 kg

Származási hely: Chicago, Illinois

cm_punk_bio_20130104.png

Speciális mozdulata: G.T.S. (go to Sleep), Anaconda Vise

Főbb eredményei: ECW Champion, World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion

 

Phil Brooks néven született 1978. október 26-án Chicago-ban. Van két lány- és egy fiútestvére. Már gyerekkorában lenyűgözte a pankráció világa. 

A ’90-es évek végén Backyard Wrestling-eken vett részt. „Chick Magnets” néven csapatot alkotott CM Venom nevű barátjával. Pankrátori nevében a CM innen származik. Először az IWA szervezetnél bunyózott, majd átkerült a Ring Of Honor-hoz.

 

2005-ben szerződést kötött a WWE-vel. Kezdetben az Ohio Valley Wrestling-hez került, ami a WWE kiképzőközpontja. Itt Seth Skyfire oldalán Southern Tag Team Bajnok lett. Ennél a szervezetnél OVW Nehézsúlyú Bajnoki címet is szerzett.

 

2006. június 24-én debütált az ECW-nél Stevie Richards legyőzésével. Később lehetőséget kapott az ECW cím megszerzésére Chris Benoit ellenében, de családi gondok miatt lemondta az ütközetet. Johnny Nitro ugrott be helyette, aki élt is a lehetőséggel, és a Vengeance gáláján bajnok lett. Nitro megváltoztatta a nevét John Morrison-ra. Első számú kihívója Punk volt és végül a címet is megszerezte. A valóságban Morrison-nak le kellett adnia az övet dopping vétség miatt.

 

Jó pár címvédés után 2008. januárjában Chavo Guerrero szedi el tőle az övet.

WrestleMania 24-en részt vett egy Money in the Bank Ladder meccsen, amit megnyert. Ennek értelmében egy éven belül bármikor, bármelyik világbajnokot kihívhatta egy címmérkőzésre.

 

2008. júniusában átkerült a RAW-hoz. Még ebben a hónapban úgy alakult, hogy beváltotta világbajnoki lehetőségét, és az aktuális királyt Edge-et legyőzve Nehézsúlyú Bajnok lett. Jó pár címvédés után Unforgiven-en a címmeccse előtt Randy Orton megtámadja és nem tud részt venni a mérkőzésen. Az övért öten küzdöttek aznap este. Punk-ot Chris Jericho helyettesítette, aki nyert!

 

Egy októberi RAW műsorban Kofi Kingston-nal megnyeri a World Tag Team címet. Egy hónappal később John Morisson és Miz szerzik meg az öveket.

Punk részt vesz egy tornán, ami az interkontinentális címért zajlik. A döntőben az aktuális bajnok William Regal várja.

2009. január 19-én a RAW Chicago-ban kerül megrendezésre (Punk szülővárosa), ahol sikerül legyőznie Regal-t, és Interkontinentális Bajnok lesz.

Majdnem két hónapig őrzi a címet, de jön JBL, és elszedi tőle.

A 25. WrestleMania-n zsinórban másodjára is megnyeri a Money in the Bank létra meccset, így újból lehetősége nyílik arra, hogy egy éven belül kihívja valamelyik világbajnokot.

A lehetőséget június elején az Extreme Rules-on használja ki. Jeff Hardy legyőzte Edge-et egy létra meccsen, de a mérkőzés végén megjelent Punk, és megszerezte a Nehézsúlyú Bajnoki Övet. Idő közben Punk gonosz karakter lesz, két hónappal később a Bajnokok Éjszakáján pedig Jeff visszaszerzi a címet.

A SummerSlam-en ismét Punk kaparintja meg az övet egy "TLC" meccsen. Egy héttel később a SmackDown-ban újra összecsapnak. A vesztesnek el kell hagynia a WWE-t. Jeff vesztett.

Októberben egy Hell in a Cell mérkőzésen Undertaker legyőzi, és ezzel az öv is ugrik.

Az év vége felé pártfogásába veszi Festus-t, aki most már Luke Gallows néven fut. Megalakítják a "Feszes Életvitelű Mozgalmat", és próbálják az embereket egészséges életmódra szoktatni. A csapatnak lesz egy női tagja is, Serena személyében. Később egy maszkos idegen is társul hozzájuk, akiről később kiderül, hogy Joey Mercury-ról van szó. A mozgalom nagy ellensége Rey Mysterio lesz. A viszály odáig fajul, hogy az egyik meccsük tétjeként Punk-nak Rey még a haját is leborotválja. Innentől kezdve Punk kizárólag maszkban hajlandó fellépni. Pár hét múlva azonban Big Show letépi a maszkot a fejéről, és ezzel egy új viszály vette kezdetét.

 

Ahogy karaktere, Phil az életben sem dohányzik, nem iszik alkoholt, és nem drogozik. Pedáns életére azért is ügyel, mert apja alkoholista.

Nagyon jól szaxofonozik.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kézdi

(Robi , 2013.08.05 12:29)

Én Jericonak szurkoltam és Kane-nek nem jött be de jó kis 3 óra volt !

Epiko

(Epikó, 2013.08.05 12:27)

Törlesztő CM Punk uralta az egész show műsort,nagyon jó volt!!!!!!!!
De természetesen az egész műsor is!
Punk N.1.

Balatoni

(Elek, 2013.08.02 13:22)

Szerintem most Orton a legjobb!

Epiko

(Epikó, 2013.07.31 18:35)

Az én Kedvencem a világ mostani legkarakteresebb Pankrátora!!!!!!!!!!!!