Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eddie Guerrero

2013.08.24

 Név: Eddie Guerrero

Magasság: 172 cm
Súlya: 104 kg
Származási hely: El Paso, Texaseddie_kep.jpgSpeciális mozdulata: Frog Splash, Lasso from El Passo
Főbb eredményei: World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, WWE Tag Team Champion, WWE United States Champion, European Champion, WCW United States Champion, WCW Cruiserweight Champion, ECW Television Champion
 

Eduardo Gory Guerrero Llanes 1967. október 9-én született Ciudad Juárez-ben, Mexikóban. Családja egy tradicionális wrestling família volt, ezért természetesnek tűnt, hogy apja nyomdokaiba lépve ő is pankrátor legyen. A hátsó kertben volt a családnak egy ringje, itt kezdett el három évesen birkózni.

Karrierje 1987. szeptemberében indult útnak. Kisebb mexikói szervezeteknél kezdte, és Japánban is fellépett „Black Tiger” néven.
Az ECW-hez átigazolva 1995-ben World Television Champion lett. Ezen a sikeren kívül nagyobb dobása nem volt a szervezetben, így nemsokára szerződést kötött a WCW-vel. Mivel itt sem volt megelégedve a helyzetével, egy időre visszament Japánba bunyózni.
Miután 1996-ban visszatér a WCW-hez, United States Champion lesz Diamond Dallas Page legyőzésével. Jó pár címvédés után Dean Malenko kaparintja meg az övet.
1997-ben kétszer is sikerül elnyernie a Cirkálósúlyú Bajnoki címet. Ezután nézeteltérése támad a WCW elnökével, Eric Bischoff-al. A következmény: néhány hónap kényszerpihenő.
Amikor visszatér, megalakítja a „Latino World Order” formációt, melynek szinte az összes mexikói származású pankrátor a tagja lesz. A valós életben Guerrero nem bírta a feszített tempót elviselni, ezért drogozni kezdett. Ennek következménye volt, hogy Eddie egy súlyos autóbalesetet szenvedett, amit csodával határos módon túlélt. Az eset után az LWO feloszlik.
Mivel a WCW menedzsmentjével továbbra sem csitul a helyzet, Eddie átigazol a WWF-hez, ahová vele tart Chris Benoit, Dean Malenko és Perry Saturn is.

2000. január 31-én debütálnak „The Radicals” néven. Eddie első övét Chris Jericho ellenében szerzi meg, ami az Európa Bajnoki cím. Ezt később Saturn veszi el tőle. Ebben az időszakban nagyon csapja a szelet Chyna-nak, az ő „Mamaszitájának”. 
Chyna interkontinentális övért küzdhet Kurt Angle ellen. A meccs során Angle leüti Chyna-t az övvel. Eddie berohan, hogy megvédje, és ráfekszik. Az eredmény: Guerrero az új Interkontinentális Bajnok.
Újra összeáll a Radicals, Eddie pedig elbukja az övet Billy Gunn által.
WrestleMania X7 alkalmával legyőzi Test-et és másodjára is Európa Bajnok lesz. 
2001. novemberében letartóztatják ittas vezetésért. A következmény: el kell hagynia a WWF-et. 2001 és 2002 között különféle független szervezeteknél bunyózott, mígnem újra visszatért a WWE-hez.

Az újrakezdés 2002. április 1-én történt meg. Backlash alkalmával legyőzi Rob Van Dam-et, és másodjára is Interkontinentális Bajnok lesz. A címet Rob egy hónap múlva visszaszerzi egy létra meccsen.
Unokaöccsével Chavo-val megalakítják a Los Guerreros formációt, amellyel a SummerSlam-en csapat bajnokok lettek. Az öveket később a Team Angel hódítja el.
2003-ban a Judgment Day-en Tajiri-vel összeállva ismét csapat bajnok lesz. Az öveket ismét a Team Angle kaparintja meg.
Eddie szólóban folytatja, és bevonulásainál mindig egy lowrider kocsival érkezik meg. Részt vesz egy United States Championship tornán, és bekerül a döntőbe. Itt csalással nyer Chris Benoit ellen. A közönségnek tetszettek Eddie piszkos kis trükkjei, így ez a „Latino-Heat” védjegyévé vált.
Chavo-val újra Tag Team bajnokok lettek, így már két öve is volt egyszerre.
No Mercy-n Big Show elnyeri az US övet, négy nappal később pedig a csapat bajnoki címet is elbukják a Basham Tesóknak köszönhetően.
A 2004-es No Way Out-on Goldberg segítségével legyőzi Brock Lesnar-t, és WWE Bajnok lesz. Az övet később JBL szerzi meg Kurt Angle-nek köszönhetően, akivel Eddie majdnem egy éven keresztül viaskodik.
2005-ben negyedszerre is csapat bajnokká válik, ezúttal Rey Mysterio-val. A címet elbukják az MNM formációval szemben, Eddie pedig nekitámad Rey-nek. Egy hatalmas viszály veszi kezdetét, melynek végkifejlete egy ketrec meccs, amit Guerrero nyer meg.
Megpróbálja megszerezni Batista világbajnoki övét, de valami közbeszól…

2005. november 13-án Chavo talál rá holttestére egy Minneapolis-i hotel szobájá-ban. Az orvosi vizsgálat szívinfarktust állapított meg, amit valószínűleg a sok fájdalomcsillapító idézett elő, amiket éveken át szedett.
November 17-én helyezték végső nyugalomra Phoenix-ben.
 


 

Eddie pályafutása során szinte végig negatív karaktert alakított, aki hazudik, csal és lop, csak hogy elérje a célját. A közönség mégis imádta.
1988-ban vette el fiatalkori szerelmét, Vickie-t. Három lányuk született. Pár pankrátorral az életben is nagyon jó barátok voltak. Ide tartozott Rey Mysterio, Chris Jericho és Chris Benoit is. Szabadidejében is sokat gyakorolt a fellépésekre.
2006. április 1-én került be a Hírességek Csarnokába.
 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.