Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Finlay

2013.09.03

 Név: Finlay

Magasság: 178 cm
Súlya: 107 kg
Származási hely: Belfast, Northern Irelandfinlay_kep.jpg

Speciális mozdulata: The Celtic Cross
Főbb eredményei: United States Champion, WCW Television Champion, WCW Hardcore Champion
 

David Finlay 1958. október 20-án született Belfast-ban. Első fellépése 1974-ben volt az apja szervezeténél. 1978-tól Angliában pankrátorkodott. Sokat megfordult Európában is, főleg a Catch Wrestling Association-nél, ahol számos címet szerzett.

1996-2000 között a WCW-ben szerepelt, először „The Belfast Bruiser” néven. Később ezt „Fit” Finlay-re változtatta. 1998-ban megnyeri a WCW Television Bajnoki övet, amit azán Alex Wright ellenében veszít el.
’99-ben a Bash at the Beach-en Hardcore Bajnokká válik. Az egyik hardcore meccsnek köszönhetően komolyan megsérül a lába, és egy hosszabb pihenőre kényszerül. Amikor a WWE felvásárolja a WCW-t, Finlay trénernek szegődik a szervezethez, aki az újoncok oktatását végzi.
2005. decemberétől a SmackDown aktív tagja. Karaktere egy büszke ír harcos, aki imád küzdeni. Kezdetben gonoszként szerepelt. Ellenfele hosszabb ideig Bobby Lashley volt. Ekkor kezdte el használni a bunkósbotját. Egy időben Willian Regal-lel és King Booker-rel állt össze, aki lovaggá ütötte. Innentől kezdve Sir Finlay-nek kellett hívni. Egy apró segítőtársa is akadt, Little Bastard (kis fattyú) néven. Ezzel a társasággal felvértezve legyőzi Bobby Lashley-t, és WWE United States Bajnok lesz. Jó pár címvédés után Mr. Kennedy győzi le. 
Finlay otthagyja a királyi bagázst, és csatározásokba kezd Mr. Kennedyvel, majd Batista-val. Idő közben egyre jobb barátságba kerül Little Bastard-dal, akinek most már neve is van: Hornswoggle.
Mindketten átkerülnek a RAW-hoz, immáron közönségkedvencekként, ellenfelük pedig Great Khali volt egy jó ideig. JBL közreműködésével kiderül Hornswoggle-ről, hogy Finlay gyereke. A történet természetesen viszályhoz vezet, ami WrestleMania XXIV zárul le, egy Layfield győzelemmel.
2008-ban mindketten átkerülnek az ECW-hoz.

2009. február elején egy nem címmeccsen legyőzi az addig veretlen ECW bajnokot, Jack Swagger-t. Később Hornswoogle a RAW-ba, ő pedig a SmackDownba kerül.
2010. elején abbahagyja az aktív pankrációzást, és a fiatal tehetségek felkészítésében vesz részt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nem mondom meg

(Tibor, 2013.09.03 21:00)

DE jó róla nem is hallottam de most néztem róla videót Írek ,Skótok én őket bírom. Most sheamus a kedvenc de remélem lesz még hasonló karakter.