Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Goldberg

2013.09.06

 Név: Goldberg

Magasság: 193 cm
Súlya: 129 kg
Származási hely: Tulsa, Oklahomagoldberg_kep.jpgSpeciális mozdulata: Jackhammer, Spear
Főbb eredményei: World Heavyweight Champion, WCW World Heavyweight Champion, WCW United States Heavyweight Champion, WCW World Tag Team Champion
 

William Scott Goldberg 1966. december 27-én született Oklahoma-ban. Gyerekkorában zsidó neveltetést kapott, szülei elváltak.
Pankrátori karrierje előtt amerikai futballozott először az Atlanta Falcons-nál, majd a Los Angeles Rams-nél. Egy hasizomszakadás vetett véget futball pályafutásának.

1997. szeptember 22-én debütált a WCW-nél. Hosszú ideig nem talált legyőzőre. Makulátlan rekordja 176 – 0 volt. Ez idő alatt a WCW Nehézsúlyú övét is begyűjtötte. Első vereségét 1998. december 27-én szenvedte el a Starrcade nevű nagyszabású gálán, ahol Kevin Nash diadalmaskodott felette (Scott Hall segítségével).

1999. októberében WCW United States Nehézsúlyú Bajnok lesz Sid Vicious legyőzésével. Az övet később Bret Hart szerezte meg, akivel csapatot is alkottak. Rövid időn belül Csapat Világbajnokok lettek. A címet később az NWO formáció orozta el.

Lesérült és egy hosszabb kihagyás következett. Ez alatt az idő alatt a WWE felvásárolta a WCW-t.
Mivel Goldberg-nek nem volt szerződése a WWE-vel, elment japánba bunyózni az All Japan Pro Wrestling-hez.

2003. márciusában szerződést köt a WWE-vel. Debütálásakor The Rock-kal folytatott nagy csatákat. 
A SummerSlam-en esélyt kapott a világbajnoki övre, de nem sikerült megnyernie az erre kiírt Elemination Chamber meccset.
A bajnoki övet Unforgiven-en sikerül elhódítania Triple H-től. A címet a decemberi Armageddon alkalmával szerzi vissza Triple H.
Ezután összetűzésbe keveredik Brock Lesnar-rel, melynek végkifejlete WrestleMania XX, ahol Goldberg nyer.
Nem sokkal ezután otthagyta a WWE-t. Párszor küzdött Japánban és volt egy tévéműsora a History csatornán „Automaniac” címmel.

2006-ban tervbe volt véve, hogy barátjával Sting-gel (a pankrátorral:)) leszerződik a TNA-hoz, de pár próbálkozáson kívül nem lett a dologból semmi. Ez azért történt így, mert a TNA nem tudott annyit fizetni, amennyit Goldberg kért.

Amióta nincs a kötelek közt, filmeket forgat, és tévéműsorokban szerepel.


 

2005. április 10-én vette feleségül Wanda Ferraton-t. 2006. május 10-én fiuk született, Gage A.J. Goldberg néven.
Nagy állatvédő. Sokat tesz azért, hogy az illegális állatviadalokat beszüntessék. Van egy edzőterme California államban.
25 oldtimer autója van. A valós életben nagyon jó barátok Stone Cold Steve Austin-nal és a Rock-kal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Epiko

(Epikó, 2013.09.06 21:35)

Nagyon bírom , szerepelt a Csontdaráló című filmben is.