Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kofi Kingston

2013.07.31

 Név: Kofi Kingston

Magasság: 183 cm
Súlya: 99 kg
Származási hely: Ghana, dél-Afrikakofi-kingston-us-champ.jpgSpeciális mozdulata: Trouble in Paradise
Főbb eredményei: Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, United States Champion

Kofi Sarkodie-Mensah 1981. augusztus 14-én született Ghana-ban, Afrikában. A család 1982-ben telepedett le Amerikában. Az volt betervezve, hogy nagyapjához hasonlóan ő is tanár lesz. A pankrációs szerepével ellentétben semmi köze sincs Jamaicahoz.
Az érettségi után kis ideig irodistaként dolgozott, de túl unalmasnak találta, így beiratkozott egy pankrátori iskolába.

2005-től kezdi el profi szinten űzni a wrestlinget. Különféle kisebb szervezeteknél lép fel Kofi Nahaje Kingston néven.

2006. szeptemberében a Deep South Wrestling-hez, később pedig az Ohio Valley Wrestling-hez kerül, amik a WWE kisebb szervezetei.

2007-től kezdve dark meccseken lép fel a WWE-ben (nem mutatja a tévé) Kofi Jamaica néven. 
2008. januárjában kerül képernyőre az ECW műsorában, most már mint Kofi Kingston. Jó pár hónapig veretlen tudott maradni, de amikor Shelton Benjamin-nal kerül összetűzésbe, akkor a veretlenségi sorozatnak is lőttek.
Átkerül a RAW-ba, a Night of Champions egyik mérkőzéseként pedig legyőzi Chris Jericho-t, és Interkontinentális Bajnok lesz. SummerSlam-en a női bajnok Mickie James-el csapatot alkotva vesztenek Santino Marella és Beth Phoenix ellen, akik jutalmul az öveket is megkapják.
Októberben CM Punk-al csapatot alkotva legyőzik Cody Rhodes-ot és Ted DiBiase-t, és csapat bajnokok lesznek. Két hónappal később John Morrison és Miz kaparintják meg az öveket.

2009. elején esélyt kap, hogy egy Elimination Chamber meccsen részt vegyen a világbajnoki címért, de Edge közvetlenül a meccs előtt kiiktatja, és a helyébe lépve az övet is megszerzi.
Sikeresen kvalifikálja magát a Money in the Bank meccsre, és kijut a 25. WrestleMania-ra.
Június 1-én a RAW adásában legyőzi MVP-t, és bezsebeli az Egyesült Államok Bajnoki Övét.
4 hónapi uralkodás után az egyik Raw műsorában The Miz szerzi meg a címet.
Idő közben felhagy a jamaikai akcentusával, és a ringbemondók is ghanaiként jelentik be.
A vezetőség nagy tehetségnek tartja az afrikai harcost, ezért összeeresztik Randy Ortonnal, hogy a top pankrátorok közé kerülhessen.

2010. áprilisában átkerül a SmackDown-hoz. Az egyik májusi adásban az éppen aktuális Interkontinentális Bajnok Drew McIntyre-t kirúgja Teddy Long, a címéért pedig egy mini tornát rendeznek meg. Ezt a viadalt Kofi nyeri meg, de pár perccel a bajnokká koronázása után kiderül, hogy Vince McMahon ismét McIntyre-t nevezte ki hivatalos bajnoknak. Pár nappal később az Over The Limit elnevezésű ppv gálán legyőzi McIntyre-t, és most már hivatalosan is ő az új Interkontinentális Bajnok.
Az NXT második évadában Mike McGillicutty mentoraként láthatjuk.
Augusztus elején az egyik SmackDown-ban veszíti el az interkonti övet Dolph Ziggler ellen.Sarkodie 2010. szeptember 11-én megházasodott.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.