Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rey Mysterio

2013.08.02

Név:  Rey Mysterio

Magasság: 160 cm
Súlya: 75 kg
Származási hely: San Diegorey_kep.jpg 

Speciális mozdulata: 619; West Coast Pop
Főbb eredményei: World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, Cruiserweight Champion, WWE Tag Team Champion, WCW Tag Team Champion, WCW Cruiserweight Tag Team Champion, 2006-os Royal Rumble győztes
 

Oscar Gonsales Gutierrez Rubio néven született 1974. december 11-én San Diego-ban. A „Rey Mysterio” (Misztériumok Királya) nevet nagybátyától vette át, aki szintén pankrátor volt. Mérkőzésein mindig maszkot visel a mexikói tradícióknak megfelelően.

Debütálása 14 évesen kezdődött Tijuana-ban, Mexikóban. Az Államokban kora miatt nem kapott licencet. Mexikói fellépésein sokszor bunyózott Psicosis-szal, aki később szintén WWE-s pankrátor lett. Karrierjük során már több mint 500-szor meccseltek egymással. 

1995-ben az ECW-nál szerepelt először az Egyesült Államokban. Rövid idő elteltével Psicosis-t követve a WCW tagja lett. 2001-ben visszatért Mexikóba és itt maszk nélküli küzdelmeket vívott.

2002 óta részese a WWE-nek. Látványos mozdulatainak köszönhetően hamar közönség kedvenc lett. Háromszor volt cirkálósúlyú bajnok és négyszer csapat bajnok (Edge-el, Rob Van Dam-mal, Eddie Guerrero-val és Batista-val). 
2006-ban megnyerte a Royal Rumble-t. Rekordot állított fel azzal, hogy ő volt a legtovább a ringben a Rumble történetében: 1 óra 2 perc 15 másodpercig.
Legnagyobb sikere mégis a Nehézsúlyú Világbajnoki Cím volt, melyet egy triple threat mérkőzésen nyert meg Kurt Angle és Randy Orton ellen a WrestleMania 22-n. Ő a legalacsonyabb és a legkönnyebb pankrátor, akinek sikerült ezt a címet megszereznie.

2006. október 20-án vesztette el az övet King Booker ellenében, bár ehhez kellett Chavo Guerrero segítsége is (egy székkel lecsapta Mysterio-t). Egy hosszas rivalizálás kezdődött kettejük között, melynek vége egy „I Quit” meccs volt. Amennyiben Rey veszít, el kell hagynia a WWE-t. Veszített…
Erre azért volt szükség, mert a valóságban bokatörést szenvedett és meg kellett műteni. 
2007. februárjában visszatért, ám még nem gyógyult meg teljesen. Umaga rárontott és úgy alakították a történetet, mintha Rey újra lesérült volna.

A teljes értékű visszatérés SummerSlam-en történt. Kapott egy lehetőséget, hogy megküzdjön a nehézsúlyú címért Edge-el, de újra lesérült, amit Big Show támadásával magyaráztak a sztori írók. A valóságban bicepsz szakadást szenvedett.
2008 júniusában tért vissza.
2009-ben a WrestleMania-n 21 másodperc alatt legyőzi JBL-t, és interkontinentális bajnok lesz.
Az övet Chris Jericho ellen bukja az Extreme Rules-on. A meccs végén Jericho még Rey maszkját is letépi. A bosszúra és az öv visszaszerzésére egy hónapot kellett várnia.
Szeptember 4-én a SmackDown műsorában John Morrison győzi le az övért. Ez azért történt meg, mert a valóságban Rey 30 napos eltiltást kapott pozitív drogtesztje miatt.
Október elején tér vissza. Összeáll Batista-val, hogy megmérkőzzenek a Jericho/Big Show párossal a csapat bajnoki övekért, de nem sikerül a bravúr.
Később viszályba is keverednek egymással. Mivel térdműtétre szorul, Batista (a történet szerint) kórházig veri korábbi barátját.

2010. első felében CM Punkkal, és a "Feszes Életvitelű Mozgalom" ellen viaskodik.
Júniusban a Fatal 4-Way gálán megnyer egy 4 Esélyes Meccset, és másodszorra is Nehézsúlyú Világbajnok lesz. Egy hónappal később sikeresen megvédi a címet Jack Swagger ellen, de az aznap MITB meccset nyerő Kane beváltotta a kofferját, és legyőzte az elcsigázott bajnokot. Nem sokkal ezután az egyik SmackDown-ban kikap a debütáló Alberto Del Riotól, aki miatt beszed egy karsérülést, és pihenőre kényszerül.


 

Testmagassága és súlya miatt látványos és rizikós mozdulatokkal kell a közönség érdeklődését fenntartania, ezért a sérülés is valószínűbb, hogy gyakrabban bekövetkezik.

Egy interjúban elmondta, hogy több mint 100 különféle maszkja és hozzájuk tartozó jelmeze van.

Gutierrez nős, és van három gyermeke.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

saasd

(admin, 2014.11.15 21:08)

uhh

B.P.

(Tomi, 2013.08.02 13:23)

Nagy bajnok lehetne(így is az)ha egy 20cm magasabb!
De én nagyon bírom!
Köszi a honlap linket Robi!

Kézdi

(Robi, 2013.08.02 13:05)

619 forewer!
a leglátványosabbb mozdulat a wwe-ben!