Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ryback

2013.09.16

wwe_generic5_backgrounds.jpg

Születési név: Ryan Reeves

Születési idő: 1981. november 10.

Születési hely: Las Vegas, Nevada

Magasság: 191 cm

Testsúly: 132 kg

Befejező mozdulata: Shell Shocked

 

Ryback a WWE egyik legfontosabb karaktere lett, bár a karrierje indulása nem volt zökkenőmentes. Feltűnt már a Tough Enough-ban és az NXT-ben is, valamint tagja volt a Wade Barett vezette Nexus nevű csapatnak, ahol a Skip Sheffield nevet használta. Jelenleg a RAW-t erősíti a magabiztos jellemével és óriási fizikai erejével.

 

Karrierje kezdete

 

A Tough Enough-nál eléggé rövid időtartamot töltött be. A verseny győztese gazdagabb lesz 1.000.000 dollárral és egy WWE szerződéssel, amivel részt vehet a fejlődési területeken, valamint az id teltével, ha olyan jó sportolóvá érik a szervezetnél is kap helyet. Ryback tele reményekkel érkezett ide, hiszen már gyerekkora óta pankrátor akart lenni, ám a kezdet nem volt túl biztató. A legelső héten hörghurut és bordasérülést szerzett aminek eredményeképpen nem tudott tovább versenyezni és kiesett. Ám a vereség nem volt túlságosan keserű a számára, mert Abban az egy hétben részt vehetett a SmackDown-on és itt a szervezet megkérte, hogy vegyen részt a fejlesztési programban.

Elkerült a Deep South Wrestling-hez, ami a WWE egyik leányvállalata. A debütáló mérkőzése egy tag team csata volt, ahol összeállt Lash Leroux-al és a Team Elite ( Derrick Neikirk és Mike Knox ) ellen harcolt. Sikeresen megállta itt a helyét és az elkövetkező néhány hétben olyan későbbi szupersztárokkal állt össze, mint Jack Bull , Ryan O'Reilly és Mike Mizanin (azaz The Miz), az ellenfele pedig végig a Team Elite volt. A csapatversenyzés után elindult a szólókarrierben is, részt vett egy tornán, aminek a győztese megnyerhette a Deep South Wrestling Nehézsúlyú Bajnoki övet. A legelső ellenfele Mac Johnson volt, aki ki is ejtette őt a tornáról. 

 

WWE Karrierje

 

Ryback szerződést kötött a WWE-vel, és ő lett a nyolcadik tagja az NXT első szezonjának résztvevőinek. Az NXT-ben fiatal reménységek indulhatnak el pályafutásuk első rövid útján, ahonnan akár még a legmagasabbak közé is felemelkedhetnek. Ebben a show-ban részt vettek olyan későbbi WWE Szupersztárok, mint: Wade Barrett, Darren Young, David Otunga, Justin Gabriel, Michael Tarver, Daniel Bryan és Heath Slater. Ezek közül a még kis reménységek közül Wade Barrett lett az első, ő tudta inkább elnyerni a közönség szimpátiáját és az ő teljesítménye volt a leginkább WWE-be illő. Ryback eredetileg az akkori United States Bajnokot, MPV-t kapta meg mentorának, de ő az idő múlásával felmondott a menedzseri pozícióból, a helyére pedig William Regal került. Március 2-án debütált az NXT ringjében, ahol összeállt William-mel és együttes erővel szembe néztek Justin Gabriel és Matt Hardy csapatával. 

Véget ért az NXT, megszületett a győztes, az újoncok közül pedig csak Wade kapta meg a WWE szerződést. Ennek hatására a csapat összeállt és mind a nyolcan megrohamozták a RAW-t. John Cena vívta a főmérkőzést, amiben először Barrett sétált be az arénába. A rajongók értetlenül figyelték a történéseket, nem tudták elképzelni, hogy az akkor még ismeretlen fiatal mégis mit akarhat a sokszoros WWE Bajnoktól. Aztán megjelent a másik hét pankrátor is, akik közös erővel nekiestek Cenának és szó szerint széttörték a RAWt. Lerángatták a borítást a ringről, nekiestek Justin Roberts-nek, Michael Cole-nak és Jerry Lawler-nek. Az asztalokat, a székeket és a díszleteket teljesen megsemmisítették. Ez a megjelenés teljes mértékben sokkolta a WWE rajongóit, de egyszerre egy kíváncsiságot is felébresztett bennük, hogy mégis kik lehetnek ezek a fiatalok és mit akarhatnak itt.

Többször megtámadták ezután a szupersztárokat és különösen John Cena lett a kiszemeltjük. Végül Cena megelégelte a csapatot és összeállított egy csapatot azokból a WWE szupersztárokból, akiket megtámadott a csapat. A tagok: John Morrison, Edge, Chris Jericho, Great Kahli, R-Truth, maga Cena és végül a Hall Of Famer Bret "The Hitman" Hart lettek. A Summerslam-en csaptak össze, ahol végezetül Justin Gabriel és Wade Barrett maradtak Cena ellen. John történelmet írt, hiszen hatalmas győzelmet aratott mindkettőjük fölött.

 

Ryback ettől a pillanattól fogva teljesen eltűnt, egészen 2012. április 6-ig, ahol megjelent a SmackDown-on és győzelemmel tért vissza. Nem volt a megjelenése túlságosan fontos a WWE-nek, mert csak gyenge ellenfelek ellen kellett kiállnia, akik rendszerint meg sem tudták érinteni őt. Legtöbbször helybeli, ismeretlen fiatalok voltak az ellenfelei, ám ezek a mérkőzések papírforma szerűen zajlottak, amiben egyértelmű Ryback győzelem jelentette a csata végét. Ez a karrier egészen szeptember 24-ig tartott, amikor CM Punk a backstage-ben sétált és megütötte Mick Foley-t, majd hallott egy fújtatást a háta mögül, amikor megfordult, Ryback állt ott, aki magabiztos tekintetével belebámult a Bajnok szemébe. Egyre fontosabb kihívókat kapott és végül ő maga lett CM Punk kihívója a Hell In a Cell gálán. Mindenki elkönyvelte előre, hogy új Bajnokot fogunk avatni, hiszen az eddig veretlen szupersztár remek formában van, CM Punk-nak pedig hatalmas bravúr lenne, ha sikerülne győznie. Végül a csata segítséggel ért véget, hiszen a bíró közbeavatkozott. A játékvezető, Brad Maddoxx ágyékon csapta Ryback-et, mikor felemelte ellenfelét a finisherjébe. Ryback ekkor szerezte meg a legelső vereségét. 

Maddoxx elmondta a következő éjszaka, hogy nem Punk-nak segített, csak szimplán azért tett, hogy végre szupersztár lehessen. Már régóta bíró, hiszen amikor pankrátor szeretett volna lenni, akkor elutasították. Várta már a pillanatot, hogy megmutathassa, hogy mit is tud és most következett ez be, tehát követeli a szerződését. Vince McMahon erről tudomást szerzett és megjelent az arénában, elmondta Maddoxx-nak, hogy kapni fog egy csatát, amiben az ellenfele Ryback lesz, ha sikerül győznie, akkor kap egy 1.000.000 $ értékű szerződést, ám ha veszít, akkor elvan bocsájtva. A csatában Ryback győzött, Brad-nek pedig mentőre volt szüksége. 

Ryback visszatért CM Punk-ra és a következő PPV-n ismét ringbe lépett ellene, de nem csak ő rá kellett figyelnie a WWE Bajnoknak, hanem John Cenára is. Egy Triple Threat mérkőzésen Punk megvédte az övét, hiszen ismét segítség érkezett. 3 NXT-s pankrátor jelent meg: Deam Ambrose, Seth Rollins és Roman Reigns, akik megalkották a Shield nevű csapatot. Elmondásuk szerint nem Punk-nak dolgoznak. 

A következő fizetéses eseményen nem szerepelt CM Punk ugyanis műteni kellet a térdét, ám nem úszta meg a címvédést hiszen az egyik RAW-n Ryback lett az ellenfele. Az elmaradt TLC csatában Punk ismét címvédést mutatott be, hiszen, mikor Ryback mászott fel a létrán elment a világítás az arénában, mire visszatért a Shield már püfölte a kihívót.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Epiko

(Epikó, 2013.09.17 11:20)

Ryback Robóóóóóóóóóóóól!