Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Triple H

2013.07.25

 Név: Triple H „The Game”

Magasság: 189 cm
Súlya: 130 kg
Származási hely: Nashua, New Hampshiretriple_h_bio_20130328.pngSpeciális mozdulata: Pedigree
Főbb eredményei: WWE Champion, World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, Unified Tag Team Champion, World Tag Team Champion, European Champion, King of the Ring (1997), 2002-es Royal Rumble győztes
 

Paul Michael Levesque néven született 1969. július 27-én New Hampshire-ben. Fiatalon Paul a birkózás nagy rajongója volt, kedvenc birkózója Ric Flair volt. 14 évesen kezdett el komolyabban edzeni. Miután 1987-ben diplomázott, egy testépítőversenybe nevezett be, 19 évesen Teenage Mr. New Hampshire volt. Ekkor találkozott Ted Arcidi-val, aki elindította karrierjét. 

1992-ben csatlakozott az Independent Wrestling Federationhöz (IWF), Terra Ryzing néven. Itt Perry Saturn-nal lett IWF Nehézsúlyú Bajnok és IWF Tag Team Bajnok. Bunyózott a WCW-nél is, de TV-ben nagyon nem szerepelt és csak egy PPV műsorban lehetett látni.
1995. áprilisában indult el pályafutása a WWE-nél Hunter Hearst Helmsley-ként. Nemsokára megalakult a Kliq nevű formáció, melynek oszlopos tagja lett.

1996. végén már Interkontinentális Bajnok volt. 1997-ben Shawn Michaels-el és akkori barátnőjével Chyna-val megalakították a D-Generation X-et. Miután Shawn Michaels kivált a csoportból, Triple H lett a főnök, az új tagok pedig Billy Gunn, Road Dogg és X-Pac voltak.
1998-ban térdsérülést szenvedett, és amikor visszatért, ott hagyta a bandát és a Corporation tagja lett.

1999 őszén WWE Bajnokká koronázták. Elsőszámú ellensége ekkoriban Vince McMahon volt, kinek lányát a főnök bosszantására feleségül is vette. 2003. október 25-én Stephanie McMahon-el a valóságban is összeházasodtak, Triple H tehát Vince McMahon sógora.

2001-ben összeállt Steve Austinnal néhány tag team meccs erejéig, ám az egyik mérkőzésen lesérült és kilenc hónap kényszerpihenőre szorult.
A Royal Rumble-on tért vissza és a WrestleMania 18-on Chris Jericho legyőzésével ismét világbajnok lett. Pár hónappal késöbb a WWE két részre szakadt (RAW és SMACKDOWN), és ő lett az első World Heavyweight Champion.

2003. januárjában egy új szövetséget alapított Evolution néven. Rajta kívül még Ric Flair, Batista és Randy Orton alkották a csapatot. Két évig a RAW meghatározó szereplői voltak, ám Triple H lassanként minden taggal összeveszett.
2004-ben írt egy önéletrajzi ihletésű könyvet „Making the Game” címmel.
2006-tól 2007-ig Shawn Michaels-al újra kezdték a D-Generation X-et, ám újabb sérülése miatt ismételten kényszerpihenő következett, hogy aztán újult erővel térjen vissza mindenki nagy örömére.
Randy Orton-t legyőzve 12. alkalommal is világbajnok lett.

2008. júniusában átkerül a RAW műsorába.
Survival Series-en bukja el az övet Edge ellenében.

2009. februárjában megnyeri az Elimination Chamber meccset a No Way Out-on, és újra bajnok lesz.
A címet Backlash-en Randy Orton szerzi meg.
A SummerSlam-en újra éled a D-Generation X. A formáció decemberben legyőzi a Jeri-Show csapatát, és Egyesített Csapat Bajnokok lesznek.

2010. februárjában az egyik Raw adásában bukják el az öveket, ami a DX végét is jelentette.
Következő nagy viszálya Sheamus-al történik meg. Beszed egy komoly sérülést, és emiatt hónapokra kimarad.Triple H-nek 3 lánya van.

 

Ez "The Game" Triple H titantronja:   http://www.youtube.com/watch?v=BmHZ1UQ9r-0

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nagymagyarország!

(Szabi, 2013.07.25 13:16)

Az egyik kedvenc pankrátorom a Játék,az Elmegyilkos már a kilencvenes években is ott volt a legjobbak közt és még mindíg!!!!!!!!!!!